Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 16:56 - Днес заминаваме за ШВЕЙЦАРИЯ до ...Тирол.....
Автор: stela50 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12691 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 24.04.2010 23:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Швейцария

image
Берн, Швейцария

image

Женева, Швейцария
Швейцария Швейцария е вътрешноконтинентална конфедерация в Централна Европа. Тя граничи с Германия на север, Франция на запад, Италия на юг, Австрия и Лихтенщайн на изток.   image


2.    Манастирът Мадона дел Сасо (Швейцария)

image

Красивата поклонническа черква Мадона дел Сасо, със своя Капуцински манастир, се извисява над град Локарно. Страрият град, намиращ се на извит залив на езерото, е изпълнен с много величествени забележителности и освен това се радва на най-слънчевите дни в цяла Швейцария.

Манастирът е построен в памет на Дева Мария, която се смята, че се е явила като видение през 1480. Завършен е през XV век и предлага забележителна гледка към града под него. Музеят на манастира притежава изключителна колекция от свещени произведения на изкуството. 20-минутната разходка из тучните дефилета сама по себе си е романтично преживяване.

image

image

imageЗНАМЕ: Националното знаме на Швейцария представлява бял кръст на червен фон. Белият кръст символизират кръста, на който Исус е бил разпънат, а червеният фон – кръвта му, пролята на кръста. За разлика от повечето държавни знамена по света, швейцарският флаг има квадратна форма.
Интересен е фактът, че движението на Червения кръст е създадено в Швейцария и за негов символ е избрано швейцарското знаме, като цветовете са разменени – червен кръст на бял фон.


image   Посетете Женева - столицата на часовниците и фондюто

  Женева, един от политическите и транспортни центровете на Европа, е наистина невероятен град. Той е като швейцарската версия на Атланта: всеки турист преминава рано или късно през Женева, независимо дали иска или не. В града обаче има и много причини, заради които посетителите да останат за по-дълго.

image   Берн – градът на мечките и красивите пейзажи
 
  Швейцарската столица Берн впечатлява не само с красотата си, но със своята обикновеност и щастието, което струи от нейните жители. Градът си има и своите живи талисмани – двете мечки Педро и Тана.

image

Територията на страната включва три природни региона: планините Юра на север, Швейцарското плато в центъра, планините Алпи на юг (като те заемат 61 % от цялата територия на държавата). Швейцария се състои от 26 кантона, като 20 от тях са наричат “пълни кантона”, а останалите 6- “полукантона”. Научете повече за административното деление на Швейцария.

В древността територията на Швейцария е населена от келтските племена хелвети. На 1 август 1291 г. кантоните Унтервалден, Швиц и Ури сключват Вечен съюз и се обединяват в конфедерация. През ХIV в. към съюза се присъединяват кантоните Люцерн, Цюрих, Гларус, Цуг и Берн. През 1798 г. в страната нахлуват френски войски, които превземат и Швейцария, образувайки Република Хелвеция. През 1803 г. се възстановява швейцарският съюз на кантоните. Швейцария достига своите сегашни граници eдва през 1815 г. - тогава се признава независимостта страната.

Въпреки липсата на природни богатства и обработваеми земи, Швейцария е една от най-богатите страни в Европа. Нейните богатства са туризмът, банкерството и промишлеността. Тя произвежда сирене, шоколад, лекарства, машини, часовници.

image

Швейцарските Алпи Сен Мориц - бутиковият курорт на швейцарските Алпи
image

imageimageimageimage


Високопарни са и изразите, с които се описва Сен Мориц: той е световно известен, шик, елегантен, модерен, престижен, бутиков курорт

. Той е средище за холивудски звезди и кралски особи с космополитен дух и, забележете, искрящ като шампанско климат, с капчица тоник за ободряване.
image
image

image

Изумителната красота на Алпите


image
            
Замъци в Швейцария
Шато де Шийон
е уникален средновековен замък, намиращ се в Швейцария. Името на този дворец идва от френски и често е наричан Шато де Шийон (Chвteau de Chillon). Средновековният замък е разположен красиво на брега на Женевското езеро, съвсем близо до Монтрьо (Montreau). Наоколо се открива приятна гледка към Швейцарските Алпи, а за близо 1000 годишната си история Шийон е бил извор на вдъхновение на много художници и писатели, като Жан-Жак Русо на Виктор Юго, лорд Байрон и др.

image

image
 
image

image Шийонския замък е една от най-добре запазените крепости в Европа. На брега на езерото Леман, с огромни зали с прекрасна акустика и злокобни тъмници, Шийонският замък връща във времето на рицарите и принцесите.


image


image

Швейцария, долината на Венген

image Следваща







Тагове:   Швейцария,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. womanly - Удивителна разходка!
24.04.2010 18:24
Красота, спокойствие и свеж зимен Алпийски въздух!:)))
Благодаря ти!
Поздрави и радостни дни!
цитирай
2. stela50 - Благодаря ти ,womanly ,
26.04.2010 00:03
че беше с мен в това пътуване и не ме остави сама....
Аз често пътешествам сама...към красотата.
Радвам се ,че този път бяхме заедно ,мила....
цитирай
3. анонимен - rmEviLuZHI
31.10.2012 14:45
eYicqd <a href="http://linkolfhinei.com/">linkolfhinei</a>, [url=http://xobzrnnpmteg.com/]xobzrnnpmteg[/url], [link=http://hcagknlziqrj.com/]hcagknlziqrj[/link], http://qgggrsvgatcs.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stela50
Категория: Лични дневници
Прочетен: 17488127
Постинги: 1642
Коментари: 25863
Гласове: 59834
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031