Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2010 20:54 - Кой е прав и кой крив според зодиака?!
Автор: kaprizna Категория: Забавление   
Прочетен: 2389 Коментари: 7 Гласове:
20

Последна промяна: 18.10.2010 22:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Най-общо казано, с Овена няма за какво да се спори. За него е много по-просто да прехвърли разговора на друга тема и да постъпи по своему. Овните са склонни да отстояват своята правота докрай, но губят интерес към предмета на спора, ако в полезрението им се появи нещо красиво, съблазнително, вкусно или загадъчно. Струва си да се има предвид и това, че Овните много обичат парадоксите. Дори ако вашите думи да са нелогични, но се разминават с общоприетото мнение и здравия смисъл, те вероятно ще бъдат повече или по-малко внимателно изслушани.

*
За спора с Телеца ще бъде по-добре да се подготвите предварително. В сложните случаи може дори да се въоръжите с план за интелектуално нападение, обмислен по-рано - събеседникът ще изслуша вашите аргументи поне от уважение към извършената работа. Опирайте се на фактите, Телецът едва ли ще вземе предвид вашите емоции, преживявания и отвлечени разсъждения. Колкото повече конкретика има, толкова по-добре. В краен случай може да се прибегне до тежката артилерия - системи с уравнения и интеграли.

*
Спорът с Близнаците е нещо много увлекателно и абсолютно непредсказуемо. Опонентът може да се съгласи с вас веднага, а после да промени мнението си на 180 градуса. Но може и напротив, дълго и с увлечение да води дискусия, а после, когато вие вече съвсем изгубите търпение, да произнесе въжделеното: "Да, скъпа, ти си права." Но е рано да се отпускате. Изисквайте незабавно документално потвърждение на консенсуса, иначе в близко бъдеще може да стане ясно, че неправилно сте разбрали всичко, дори сте въвели и събеседника си в заблуждение. Точно затова жените, които добре познават Близнаците, предпочитат да не спорят с тях, а просто да им съобщават гласно собственото си решение.

*
Да се спори с Рака трябва предпазливо и стриктно, тъй като той е раним, обидчив и чувствителен. Тук ще се наложи да контролирате не само думите си, но и интонацията, погледите, езика на тялото, иначе докато се огледате, ще се окажете не непримирим участник в спора, а смирена утешителка. В сложните случаи може да се прибегне до писмена кореспонденция - това поне ще ви позволи да не гледате страдалческите му физиономии и да проявите поне малка настойчивост. Трябва обаче да се отбележи, че Раците не са глухи за доводите на здравия разум и рядко отстояват откровено неправилна гледна точка. Затова ако спорът се проточи, опитайте се да преразгледате собствените си позиции.

*
Във всеки спор Лъвът не толкова отстоява своята гледна точка, колкото следи събеседника си и затова слушайте царствения опонент внимателно и показвайте по всякакъв начин своята заинтересованост. Обидните думи и неласкавите изказвания по адрес на събеседника са строго забранени. Можете обаче да се изхитрите, допълвайки неговата мисъл със собствена или изтълкувайки я така, както изискват вашите интереси. Искрено трогнат от вашето уважение и възхищение, Лъвът вероятно няма да забележи такава дреболия. А пък с искрен комплимент си струва да закрепите своята победа. Така следващият път Лъвът по-лесно ще се съгласи на отстъпки.

*
Ако истината и правдата могат да се родят в спора, то това може да стане само в спор с Девата. Представителите на този знак са надарени с редкия талант да водят конструктивна дискусия, да изслушват събеседника си и да вземат под внимание неговите аргументи. Тук обаче бъдете така добри да сте на съответното ниво - необмислените изказвания могат да бъдат използвани срещу вас. За да не изглеждате съвсем безпомощни, призовете на помощ логиката и здравия смисъл, но нито за минута не забравяйте, че Девата владее наистина виртуозно тези мощни оръдия. Мило женско кокетство, обидено нацупени устнички и безкрайно тъжен поглед са безполезни. С тяхната помощ само ще постигнете това, че следващия път Девата няма да започне да спори с вас, а просто ще постъпи по своему.

*
Дискусията с Везните може да се проточи дълго. Представителите на този знак са наясно с логичните аргументи и премерените разсъждения, затова дълго обмислят всяка дума, а да отстъпват от постигнатите позиции почти никога не им се налага. В такъв спор няма място за оскърбления и резки изказвания. Затова пък деликатността и тактичността са си точно на място. Везните се стараят да не обидят събеседника си, но тяхната външна мекота не бива да ви лъже - ако става дума за принципни въпроси, може и да не дочакате отстъпки. Спорът с Везните не бива да се води по телефона или при обстоятелства, които пречат да се съсредоточите. Не се опитвайте да го накарате да побърза - той ще отклони продължението на разговора, ако почувства, че му се оказва натиск.

*
Спорът със Скорпиона е своего рода битка без правила. Представителите на този знак могат да използват най-непредсказуеми тактики и методи, за да постигнат своето. Дори ако Скорпионът е признал, че вие сте прави, не бързайте да се радвате - това изобщо не означава, че победата е ваша. Постарайте се да убедите събеседника си, че не претендирате за лидерство в отношенията и не заплашвате неговия авторитет, иначе спорът може да прерасне в хроничен конфликт, който много е възможно да стане неразрешим. Външното спокойствие и увереност в себе си ще ви бъдат доста полезни, на рационалните доводи обаче не си струва да възлагате особени надежди - умът на Скорпиона е парадоксален и дори най-очевидните факти представителите на този знак могат да опровергаят изящно без особени затруднения.

*
Стрелецът може да се окаже запален спорещ, но това изобщо не означава, че е безполезно да се води дискусия с него. Главната хитрост се състои в това, да се прояви навреме гъвкавост и да се тръгне към отстъпки. Да надвие упорития си опонент е въпрос на чест за Стрелеца, но той със сигурност ще омекне, ако разбере, че вие сте готови да се съгласявате с него. Затова изисквайте много, но постепенно сваляйте летвата, стараейки се да създадете в събеседника си илюзията, че той постепенно ви надвива. Между другото, на Стрелеца нищо човешко не му е чуждо и милите женски уловки вероятно могат да ви свършат добра работа.

*
Козирогът като цяло предпочита да не спори, тъй като и така знае, че винаги е прав. Можете обаче да отстоите своята гледна точка, ако се запасите с търпение и напредвате постепенно към целта си. Може да ви се наложи неведнъж да се върнете към неприятния разговор, но това си има своите плюсове - спокойно можете да кажете, че ви е необходимо време да помислите и да се възползвате от паузата, за да се подготвите за следващия рунд. Бъдете честни и със събеседника си, и със себе си. Ако Козирогът разбере, че шикалкавите, ще се обиди не на шега и ще стане абсолютно непреклонен. Старайте се да избягвате обобщенията, обсъждайте конкретните моменти и опровергавайте всеки аргумент поотделно - това ще убеди вашия събеседник, че сте готови за спокоен и конструктивен диалог.

*
Водолеят доста охотно прави отстъпки, но неговата гъвкавост не бива да ви заблуждава - не е изключено скоро да ви се наложи да се върнете към спор, който е изглеждал уж приключен, но този път неговата тема ще бъде поднесена с абсолютно нов и много по-апетитен сос. Не влизайте в дискусия, ако става дума за отвлечени неща или за планове за далечно бъдеще. Водолеите стават много по-сговорчиви, ако става дума за конкретни неща. Не се опитвайте да настоявате на своето, използвайки груби и обидни забележки - по-просто ще постигнете целта си, ако думите ви се окажат приятни за ухото, а аргументите бъдат облечени в литературна форма.

*
Независимо от цялата си романтичност и откъснатост от реалния свят, Рибите не остават глухи за доводите на здравия смисъл. Но тук трябва да действате много предпазливо. Най-страшното, което можете да направите, е да разбиете кристалната мечта на своя събеседник или да нанесете удар по неговите идеали. След това спорът ще бъде приключен веднъж завинаги, но и продължаването на каквито и да е отношения ще се окаже под съмнение. Ако жената гневно и яростно развенчава митовете и води безпощадна борба със заблужденията, сигурно ще бъде чута, но интересът към нея бързо ще угасне. И не се опитвайте да скриете своите емоции - Рибите ценят високо чуждите чувства, хладнокръвието те смятат за признак на неискреност.

източник - ИНТЕРНЕТ 


Скрита камера





Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. an200 - :)))Еее, посмях се!))
18.10.2010 21:01
Благодаря ти!)
А за скорпионите... абе, има нещо вярно.;))
цитирай
2. smani - Ха ха скорпионите са много яки. Само ...
18.10.2010 21:05
Ха ха скорпионите са много яки. Само последното нещо не ми се връзва в системката.. "парадоксални". :)
цитирай
3. amenda - Много ми хареса, и виждам голяма ...
19.10.2010 00:32
Много ми хареса, и виждам голяма доза истина!
Искрени поздравления!
И ... усмивки разбира се :-)))))))
цитирай
4. iliada - Мен също ме разсмя
19.10.2010 01:14
но какво виждам а-з-ще си замълча!:-)))))))
цитирай
5. mia2442 - Козирогът като цяло предпочита да не спори, тъй като и така знае, че винаги е прав.
19.10.2010 07:01
хаха - колко вярно!:)
цитирай
6. desperada1 - хах!
19.10.2010 08:52
от мен да знаете - овенът не спори - той просто не ви дава думата! хубав ден от един типичен инатест овньо :)))
цитирай
7. inel379 - :)))
20.10.2010 04:32
Тези скрити камери са много забавни!
Винаги се забавлявам с тях!
Често и човека си е ...една скрита камера...:)
Добре че са зодиакалните разкрития!:)))
Благодаря за порцията смях!
Много настроение ти желая!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kaprizna
Категория: Изкуство
Прочетен: 3338926
Постинги: 447
Коментари: 2937
Гласове: 15702
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031