Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 15:06 - Кой е лидерът в семейството? ( според зодиака)
Автор: kaprizna Категория: Забавление   
Прочетен: 1454 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 29.01.2011 18:58



ОВЕН: винаги първи!
Роден е да бъде лидер. Не случайно това е първият знак за Зодиака. Един поглед към мъжа Овен е достатъчен да се разбере кой е главният в къщи. Естествено – той! И всички са длъжни да знаят това ида се съобразяват.
С едно изключение – жената Овен. В стремежа си към лидерската позиция хич не отстъпва на мъжа. Силата и е в нейната сила. Тя за нищо на света няма да се съгласи да играе второстепенни роли. Нещо повече – ръководи, а понякога направо командва цялото домочадие, в т.ч. и съпруга. За нея не е проблем да управлява и направлява семейния живот: как да се харчат парите, къде да се отиде на почивка, какво да учат децата. Какво остава на “силната” и половинка? Само едно – да се възхищава от нея!


ТЕЛЕЦ: безметежно щастие.
Като правило гледа на семейството традиционно Жената Телец добре осъзнава женската си същност. Тя не оспорва водещата роля на мъжа.
Харесва го силен, способен да поеме всички житейски несгоди на гърба си. И е готова винаги да му бъде опора, правейки го така, че при всякакви обстоятелства той да се чувства наистина глава на семейството.
Мъжът Телец е стопанинът на дома.
Той печели парите, знае цента им и умело управлява семейния бюджет. В най-важните дела има решаващата дума: при влагане на средства, покупка на скъпи вещи или имоти.
Телците често предпочитат жена им да не работи. Уютен дом, вкусна храна, добре гледани и възпитавани деца – всичко това им е необходимо, за да си отдъхват пълноценно и с още по-голяма енергия да се захванат с професионалните си дела.


БЛИЗНАЦИ: братство и равенство. Лидерството не ги блазни
. Не се стремят да бъдат първи нито в семейството, нито в обществото. По-близък им е идеалът за братство и равенство. Но няма да позволят откровеното властване над тях, особено ако някой се опита да ограничава свободата им на общуване и придвижване.
Близнаците не признават “признати авторитети” и не понасят нравоучения. На подобни опити отвръщат с убийствена ирония и могат да направят смешен всекиго дори в собствените му очи. На Близнаците, независимо от пола, никога не им идва наум да вземат цялата власт в разпределянето на финансите или в кухнята. Така че мъжът или жената спокойно може да поеме ръководството в която и да било сфера, половинката му (и) няма дори да забележи това.


РАК: живот зад “каменната стена”
Жените от тази зодия се смятат за образец на женственост и истинския пазител на домашното огнище.
За тях съпругът е глава на семейството и всячески се стараят да му осигурят уютен живот. Жената Рак разчита на мъжа да я защити от всички трудности и неприятности. Но това съвсем не означава, че е слаба – тя ненатрапчиво, почти незабележимо върти къщата и семейния живот като цяло.
Мъжът Рак е доста противоречива натура.
От една страна, търси силна жена, която да се грижи за него като майка за сина си. Но от друга – иска да бъде центърът, около който се върти целият семеен живот. Поради това често Раците без да демонстрират лидерски наклонности, не допускат да им налагат второстепенна роля. Това особено силно се проявява относно разпределянето на семейния бюджет и възпитанието на децата.


ЛЪВ: царствен ореол.
Жената Лъвица здраво държи в ръцете си семейната власт, в т.ч. и финансите.
Съпругът и има само един изход – да я признае за царица. За мъжа Лъв въпросът - “Кой е главният в къщи?” въобще не стои на дневен ред.
Отвсякъде е видно – той е властелинът и покровителят, обкръжен от боготворящото го домочадие.
С представители на тази силна зодия всякаква борба, особено за власт, е абсолютно безсмислена. Но умната жена бързо ще разбере, че това не е и нужно: нейният Лъв се задоволява само с факта на неоспоримото му могъщество. Той не обича да се занимава с дребни битови проблеми.
Дори е склонен да отстъпи разпределението на финансите на половинката си, въпреки, че осигуряването им и определянето на “генералната линия” за тяхното използване е негов дълг и право.
Затова жените на Лъвовете, които не оспорват лидерството им и ги оставят да се наслаждават на царствения си ореол, на практика получават реална власт в семейството.


ДЕВА: всяко нещо на мястото си
Девата не се бори за водещата роля в къщи, но е строгият “контрольор”, който следи внимателно всички сфери на семейния живот.
Представителите на тази зодия винаги са готови сами да участват в решаването на домашните проблеми – от помиряването след караница до извършването на основен ремонт.
Същото Девите искат и от своята половинка, тъй като в техните представи семейния живот е постоянен труд и никой няма право да мързелува.
Жените Деви са по-оправни и по-добре от мъжете се приспособяват към семейния живот. Те често помагат на съпрузите да напредват в кариерата, поемат изцяло домакинските и битови задължения.
Девите са големи пестеливки, но същевременно се отличават и с практичност – стараят се да си осигуряват допълнителни приходи, дори ако съпругът им печели достатъчно.


ВЕЗНИ: вродена дипломатичност.
Везните с удоволствие прехвърлят всички значими семейни проблеми върху по-силния партньор.
Не обичат да са водещи, тъй като ръководната роля предполага големи отговорности и способност да се взимат решения. А това са най-силните страни на техния характер.
Везните предпочитат да стоят настрани от битовите и финансовите проблеми.
Поради това с радост се отдават на “публичен живот” – успешно могат да представят семейството си “пред хората”, дори и в обкръжение на по-високопоставени.
Другата силна страна им е умението да тушират всякакви конфликти – и в семейството, и в службата.
Жените Везни с удоволствие се отдават на естетическо и артистично възпитание на децата, лесно ги научават на добри маниери.
Нямат равни в организирането на семейни и приятелски празници, на които вдъхват неповторим чар и изисканост.


СКОРПИОН: загадъчният мистификатор.
Жените Скорпиони са много прикрити и загадъчни.
Обикновено никога не афишират открито намеренията си.
В семейния живот не се борят явно за лидерство и са склони да преотстъпят на мъжа главната роля.
Но това не означава , че се съгласяват да свирят втора цигулка.
Техният властен и силен характер неминуемо се проявява, когато искат да настроят семейния оркестър по свой вкус. За тях у важно да имат емоционалната власт.
Използвайки своята вродена проницателност и магически способности, могат лесно да разшифроват секретите на вътрешния свят на партньора и неусетно за него да го поставят в подчинено положение.
Мъжът Скорпион е силна и властна натура. В семейството непременно държи да е главният. Иска всичко, което го обкръжава, да му принадлежи изцяло. Това се отнася не само до финансовите дела, а и до вътрешно-емоционалния живот на близките му. За него е важно да знае какво мислят те за него. Това му е необходимо, за да може по-лесно да наложи своя стил на управление.


СТРЕЛЕЦ: неизтощим генератор на идеи
За жените Стрелци въпросът за лидерството в семейството не е най-главният.
Но те са енергетичният център и неизтощим генератор на идеи за всички “Домашни мероприятия”. С особена сила това се отнася до активното и полезно прекарване на свободното време.
Подвижни, енергични, винаги млади подух, те са способни да завъртят целия семеен живот на привичните за тях високи обороти. Тежко се пише на небрежните и мързеливите наоколо.
Мъжът Стрелец винаги се превръща в “идеологически център” на семейството. За него е много важно да се ползва с авторитет пред съпругата и децата. В съветите му винаги трябва да се вслушат всички.
Тогава няма да е никак равнодушен към възпитанието и образованието на децата.
Материалната и битова страна на семейния живот малко го интересува и затова с удоволствие оставя тези проблеми на нежната си половинка.


КОЗИРОГ: непоправим кариерист.
Козирозите определено страдат от началническа болест.
Програмирани са да постигат успехи в живота.
Жените се отличават с голямо честолюбие. За тях е важно всичко в дома и семейството да бъде на ниво: децата да са отличници, а мъжът да се радва на добра служба и кариера.
Няма да тръгнат да му оспорват лидерството в семейството, стига да се съобразяват с високите им критерии за ред.
Мъжът Козирог е роден да бъде ръководител и в семейството.
Макар и да не се престарава в решаването на дребни битови проблеми, държи да се съобразяват с него във всичко, да го уважават, та дори и малко да се боят от него.
Той определя стратегическите направления като семеен бюджет, възпитанието и професионалната ориентация на децата.


ВОДОЛЕЙ: приятел и духовен гуру.
Водолеите малко ги интересува кой командва в къщи. За тях по-важна е свободата и равноправието. С удоволствие участват в семейния живот, стига да им се даде възможност да разгънат фантазията си.
Но за привличането им към решаване на битови проблеми е необходимо необичаен и нетрадиционен подход.
Когато е по-консервативно семейството, толкова е по-трудно да се запази интересът на Водолея към него.
Той е доста равнодушен към финансовите проблеми – не отдава голямо значение нито на печеленето, нито на харченето на пари. Поради тази се черта на характера Водолеят не смята за водещ този, който получава по-голяма заплата, той признава само духовното лидерство.
Бракът за него е приятелство и интересен съвместен живот.
Демократ по природа, той ратува за равноправие в отношенията и не позволява нарушаването не само на неговите права, а и на всички у дома – в т.ч. и на бебетата и на рибките в аквариума.


РИБИ: лекомислените грижовници.
Не се стремят към лидерство.
В семейството търсят преди всичко любов и взаимно разбирателство. Винаги са готови на големи жертви за любимия човек.
Не се бъркат в решаването на проблеми, с които се е нагърбил партньорът и правят всичко възможно да не им идват до главата. Рибите не обичат да се сблъскват с грубата действителност и са страшно благодарни на половинката си, когато ги избавят в подобни ситуации. Тъй като практичността им е чужда, не трябва да им се поверява семейния бюджет.
Партньорът на Рибата ще бъде съвсем прав, ако по всички финансови въпроси и решения и предостави само правото на съвещателен глас.
За сметка на това Рибите са незаменими в уреждането на емоционални проблеми в дома – никой не може като тях да утеши обиденото дете, да прояви съчувствие към неприятностите на половинката си в службата, да дели с нея и радост, и мъка. 



Гласувай:
4



1. eien - А ако искаме да живеем без лидер или без наши
15.03.2010 08:23
лидерски амбиции? Тогава 13-та зодия ли ще има?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kaprizna
Категория: Изкуство
Прочетен: 3350117
Постинги: 447
Коментари: 2937
Гласове: 15702
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930