Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 19:40 - ДПС иска да ОТКРАДНЕ 1 МИЛИАРД ЛЕВА от ПЕНСИОННИТЕ ОСИГУРОВКИ! http://1kam1.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1310 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Лютви Местан  

Незаконната етническа партия ДПС чрез своята банка иска да сложи ръка и върху парите за пенсии в България!

 

Най-големият синдикат в България – КНСБ изрази притеснението си около липсата на прозрачност при сделката за една от най-мощните пенсионно осигурителни компании у нас “Доверие”.

Самата КНСБ не посочва името на кандидат-купувача, но само преди два месеца като най-вероятен купувач се сочеше собственикът на КТБ Цветан Василев.

Банкерът на ДПС бе отправил оферта на настоящия собственик Vienna Insurance group (VIG) с едноличното си дружество “Бромак” ЕООД.

Офертата беше за малко над 150 млн. евро, а при подготовката на договора за продажба кандидатът е бил посъветван да смени “Бромак” с друго юридическо лице като купувач.

Въпреки че VIG като публична компания все още не е обявила, че е сключил споразумение за продажба на “Доверие” (австрийската компания е собственик на 93% от “Доверие”), по информация от два независими източника преди дни в Комисията за финансов надзор представител на австрийския собственик е проучил процедурата за смяната на собствеността и е представил кандидата.

Това е United Capital, регистрирано във Великобритания, но с офшорна собственост, представлявана от български граждани и с българо-австрийско управление.

Един от основните акционери на United Capital е българското дружество “Риджънт капитал” АД.

То се управлява от Румен Нанов.

Същият Нанов има редица бизнеси, включително през годините си е партнирал с лица като бившите шефове на фалиралата “Агробизнесбанк”  Христо Александров, Христо Данов и Александър Велев.

Справка в австрийския търговски регистър показва, че част от тези лица имат за съдружник руския гражданин Сергий Мастюгин, който влиза в надзорния съвет на руската банка “Инвестбанк”.

image

До момента няма данни за преки връзки на посочения кандидат с по-рано преговарящият “Бромак” на Цветан Василев, но не е изключено той да играе чрез подставени лица.

Кандидатурата на подобен инвеститор обаче е логично да събуди тревогите на осигурените лица и настоящите акционери на “Доверие” като КНСБ.

“За да се гарантират осигурителните права на членовете и пенсионерите на фондовете, управлявани от ПОК “Доверие”, за които КНСБ като вдъхновител и учредител на “Доверие” чувства сериозна морална и синдикална отговорност”, координационният съвет на организацията смята да свика извънредно общо събрание на компанията и да проведе срещи с министър-председателя, Комисията за финансов надзор, Комисията за защита на конкуренцията, както и ДАНС, на които да информира за сериозните си опасения за разклащане на най-голямата пенсионно-осигурителна компания.

А от там - и сриване на националния пенсионно-осигурителен пазар.

Организацията ще настоява категорично за “ангажимент на отговорните институции и стриктно спазване на всички законови норми, особено изискванията за ясен произход и идентификация на акционерите и капиталите в допълнителното пенсионно осигуряване, лоялна конкуренция и гарантиране на правата на осигурените и пенсионерите на съответните пенсионни фондове във всяка ситуация.

Ако всички опасения на синдиката се окажат реални, консултативния съвет на КНСБ настоява за оттегляне на президента на КНСБ от надзорния съвет на ПОК “Доверие”, в знак на подкрепа на депозираната от страна на оперативния мениджмънт и УС на компанията оставка и като израз на категорично несъгласие с обстановката на несигурност и безперспективност”, обобщават от синдикалната организация.

Битката за фонд “Доверие” е ключова и се води между групата на Цветан Василев и групата около боса на “Софарма” Огнян Донев.

Ако Цветан Василев спечели тази война, това означава, че ДПС се готви да окраде още 1 милиард лева - и то от най-беззащитната част от населението, от българските пенсионери.





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. freeoldmen - А ако другата група спечели- те ще ги ...
13.07.2013 20:00
А ако другата група спечели- те ще ги откраднат. Това вече променя нещата...:)
цитирай
2. nikikm - Но
13.07.2013 21:17
не за нас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19831054
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930