Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2009 09:23 - Цветът на кухнята зависи от зодията на стопанката
Автор: kaprizna Категория: Други   
Прочетен: 4380 Коментари: 2 Гласове:
2




Овните се успокояват от светлокафяви стени и изобилие от стъклени сервизи. В тяхната кухня никога няма са се намери място за картина, но стените ще са окичени с декоративни чинийки, събирани от световни столици.

Зодия Телец обича пастелните тонове в изумрудено, оранжево, лилаво. Дамата от този зодиякален знак се чувства най-добре в уютно помещение със шарени килимчета.

Близначките са с променливо настроение, затова им трябва кухня, в която могат да местят уредите когато и както им хрумне.

Ракът е уравновесен, затова за него са подходящи сдържани тонове - тъмносиньо, тъмнорозово, кафяво. Жените Раци слагат полупрозрачни завеси на всички прозорци в помещението.

Лъвицата се нуждае от благородни цветове - тъмносиньо, кремаво и бежово. Заоблените форми на кухненските уреди я карат да се чувства специална.

Девата би била най-щастлива в практично подредена бяла или кафеникава кухня, в която всичко да й е подръка. Задължително е помещението, в което готвят да е просторно.

Везната се нуждае от кухненски уреди с дървесен цвят, подредени стриктно по височина.

Скорпионките са властолюбиви жени и лесно биха се отпуснали в една наситеночервена или тъмносиня стая.

Дамите Стрелец ще се чувстват прекрасно, ако могат да променят мястото на уредите и цвета на стените, когато пожелаят. Те постоянно правят ремонти и подобрения в кухнята.

Козирозите са консервативни, затова тяхната кухня трябва да наподобява по стил на мебелите на тази на баба им.

Водолейката ще се чувства добре в стая с различни по цвят искрящи стени и остри предмети. Винаги избират металикови елуреди.

Рибата пък би се радвала на просторна кухня с предмети, излъчващи загадъчността на Изтока. 



*****

Според Фън Шуй кухнята трябва да бъде задължително светла, за предпочитане - с много естествена светлина, за да привлича максимално количество положителна енергия. Това ще позволи на Ци да влезе в току-що приготвената храна и ще облагодетелства цялото семейство.
 

image

Би следвало готварската печка да е обърната с лице към центъра на жилището. Счита се, че така тя увеличава просперитета на семейството. Печката трябва да се поддържа чиста и в изправност. Тя символизира огъня (елемент Метал) и богатството и не трябва да създава отрицателни емоции и енергии. Неработещи котлони и мръсни фурни "оскверняват" и пречат на могъщата стихия на Огъня.

Положението на готвещият не следва да е с гръб към вратата – всяко неочаквано влизане би го стреснало и подразнило. А това се предава на храната във формата на негативна енергия.

Ако къщата е на два етажа, не е добре тоалетната да е над кухнята. Тоалетните създават негативна Ци енергия и по този начин се създава сблъсък между Огън и Вода, което ще доведе до смут и кавги в дома. Кухнята трябва да е близо до трапезарията, за да може създаваната в кухнята Ци да достига необезпокоявана до всички.

Хубаво е в кухнята да има огледало, по възможност голямо. То отразява и умножава храната,която е символ на изобилието.

Не поставяйте печката и хладилника един срещу друг, това води до сблъсък между стихиите и създава неблагоприятни енергии.

Ако се храните в кухнята, знайте, че формата, материала и устойчивостта на масата имат голямо значение за семейното благополучие. Кухненската маса трябва да бъде най-вече стабилна. Това е символ на здрави семейни отношения. Желателно е масата да е от дърво или друг естествен материал. Не купувайте стъклена маса за хранене! Тя ще създава енергии и настроения за крехкост, преходност и липса на опора.

Осветете кухнята максимално. Използвайте насочени светлини, лунички, кристални полилеи. Сложете цветни лампи, нека светлината "играе"! Така ведрото настроение ще се прехвърли на вас, а от там и на храната, която приготвяте. Гответе с любов!

Светлите цветове са най-подходящи за това помещение. Бялото е добъро за стените на кухнята. Този цвят се свързва с елемента Метал. Белият цвят помага за хармонизирането между различните метални уреди в кухнята.
Не е желателно кухнята да се вижда от входната врата. Специалните вятърни чанове или кристали, окачени на тавана могат да бъдат добра енергийна корекция за тези неблагоприятни разположения.

Комплектите с ножове, били те скъпи и красиви, не бива да се набиват на очи, това е лош Фън Шуй. Сложете ги в ъгъл.




Гласувай:
3



1. анонимен - Дрън дрън
29.12.2009 09:29
аз съм Везни , но не харесвам кухни с дървесен цвят, обожавам искрящите - оранжеви , зелени, дори червените :)
цитирай
2. rpatel - Аз пък съм Козирог, обаче хич не съм ...
29.12.2009 09:36
Аз пък съм Козирог, обаче хич не съм консервативна. Напротив, обичам си малката модерна кухничка препълнена с какви ли не модерни джунджуриики... кухненски робот,фритюрник и т.н. Освен това цветовото решение е синьо и бяло и много си го харесвам. Изобщо кухнята ми е едно от любимите места. Даже и сега съм там. Слагам си лаптопа на кухнеската маса и цял ден си стоя в кухнята. :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kaprizna
Категория: Изкуство
Прочетен: 3337733
Постинги: 447
Коментари: 2937
Гласове: 15702
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031