Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2009 16:30 - Спорт тото 2. Мистерията на числата. - Част 2
Автор: pitagorid Категория: Бизнес   
Прочетен: 26401 Коментари: 10 Гласове:
1

Последна промяна: 07.02.2011 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В края на 90-те години в тотото се въведе електронното проверяване на фишовете. Това беше огромна крачка напред, защото отпадна къртовската ръчна работа по проверяването на всички фишове за наличието на печалби. Това проверяване продължаваше обикновено няколко дни и резултатите ставаха известни чак сряда или четвъртък след изтеглянето на тиража в неделя. Рязко паднаха и допусканите грешки при проверката. Като вторичен ефект стана факта, че отпадна единия от талоните на фиша и вместо три, те станаха два. Това естествено не промени с нищо моето предположение, че причината за различния размер на печалбите в различните тиражи се крие в психологията на участниците. Че колкото и да си мислим, че избираме случайни числа при попълването на фиша, вътрешно хората се ръководят от някакви подсъзнателни правила при направата на своя избор. Затова някои числа за тях са "Любими" а други "непредпочитани" и избягват да ги задраскват в своите фишове.

В началото на 2001 година се зададе огромен Джакпот в третото теглене. Хората полудяха. Куцо и сакато хукна да играе тото. Постъпленията в тиражите рязко скочиха. Стигна се до масова истерия. Медиите също влязоха в борбата за огромния джакпот. Сумата достигна по едно време до 2 500 000 лв. Един ден си купих вестник "Монитор". На последните няколко страници се развихряше огромен диспут за тотото. Коментари, препоръки и какво ли не още. Бях смаян от невежеството с което се рекламираха глупости, които не ми побираше акъла, как е възможно това. И този момент видях това ...... за което мечтаех близо 15 години. Във вестника бяха публикували с разрешението на спортния тотализатор статистическа справка за тиража, в колко комбшнации е било зачеркнато числото 1, в колко числото 2, 3, 4 и т.н до числото 49.

Направо подскочих от изненада. Това което толкова желаех, се появи във вестника поднесено ми на тепсия. Представяте ли си! Тогава в тиража имаше огромно количество пуснати комбинации, над 4 милиона. При наличието на тази електронна база данни, изобщо не е проблем да се преброят кои числа колко пъти за зачеркнати във всички комбинации. Това не беше извадка, а пълна статистическа информация за целия тираж. Просто фантастично! Благодаря на този на когото му е хрумнала тази идея. Сега вече аз имах пълно автентично доказателство на това, "Истина ли е че хората имат "Любими" и непредпочитани числа. ДА! ДА! ДА! Истина е! Хората наистина имат "Любими" числа с които играят.

Това беше обаче информация само за един тираж. Макар, че информацията беше абсолютно пълна, все още оставаше съмнението, че в другия тираж, нещата могат да изглеждат различно. Обаче в следващите вестници продължиха да публикуват тази статистика и за следващите тиражи. Изненадата беше огромна. Натъкнах се на истински феномен. Кривата на разпределението на числата във всеки следващ тираж беше поразително еднаква.

Това окончателно предопредели моята теория и сега не ми оставаше нищо друго освен да седна и да направя математическата си обосновка и да формулирам правилата на стратегията. За мен разбира се! Аз по принцип не играя тото. Тото играеше моята съпруга и то редовно с постоянни числа. Един троен фиш всяка седмица. Никога не е печелила нещо сериозно освен тройки и много рядко някоя четворка.

След като формулирах правилата, исках да ги изпробвам в реална обстановка. Накарах я да си смени числата. Тя категорично отказа. Тогава разбрах, колко твърдоглави и суеверни са тото зависимите хора. Това не ми попречи да проверя своята теория без да пускам реално фишове. Оказа се че тя НАИСТИНА работи. Супер.

Само че има едно много страшно допълнително условие. За да се възползваш от тази стратегия, трябва да имаш .... КЪСМЕТ. ДА! Това е много сериозно условие. Ами това е много близко до ума. За да получиш каквато и да е печалба, първо трябва да улучиш нещо. Няма значение какво. Тройка, четворка, петица. Тогава чак ще излезе на преден план верността на моята стратегия. И наистина в един от моите фиктивни експерименти нацелих четворка, която наистина се оказа доста скъпа. Това което трябваше са стане, стана.

Това беше през 2001 година. Тогава не ми е минавало и през ум да публикувам тази стратегия някъде. Тази година реших да си направя блог. И първото нещо което ми дойде на ум да публикувам, беше проучванията ми върху играта Спорт тото 2. Аз вече написах няколко постинга на тази тема. Естествено сетих се и за тази стратегия и реших да я публикувам. Защо пък не. Може пък някой да се възползва от нея. В края на краищата аз я предлагам безплатно и ще бъда доволен ако някой я изпробва и ми съобщи за резултатите от нея. Дано този който се реши на това да има КЪСМЕТ, защото без късмет в тотото нищо не може да се постигне, колкото и апетитно да е то.

Сега вече е 2009 год.

В сайта на спортния тотализатор за всеки тираж се публикува точно същата информация, каквато намерих през 2001 г на страниците на вестник Монитор.

 

Този фантастичен феномен на "Кривата на разпределението на числата", които се избират от участниците остава удивително постоянна. Затова аз в пълното си право отсега нататък ще я наричам "Психологичен закон на разпределението на числата в тото 6 от 49". При внимателният сравнителен анализ на кривата от 2001 и тази от 2009 веднага се набиват на очи някои минимални, но строго деференциални разлики. Обяснението за мен е много просто. През 2001 формата на фиша се различава доста от тази която се използва днес. Общата констатация е че този Психологичен закон на разпределението пряко зависи от формата на фиша.  Но при една и съща форма закона e грубо казано "Бетон". Едва ли има човек който да може да ми обясни защо кривата на този закон е точно такава, но факта си е факт, а пред фактите дори боговете мълчат.

Няма повече да правя анализи. 

В следващата част ще ви запозная как на практика да прилагате тази стратегия.

Следва продължение!



Тагове:   феномен,   числа,   тото,   комбинации,


Гласувай:
1



1. haralanov - Чакам...
08.06.2009 16:39
Пък и дано късметът ми проработи...
цитирай
2. анонимен - това е супер интересно
09.06.2009 17:51
продължавай....
цитирай
3. анонимен - stefan ivanov
10.06.2009 14:14
Statisticheski, kolkoto s po golemi sumi igraete, tolkova veroqtnosta da spechelite e po golqma.A, men ako pitate ot kakto sprqh da igraq toto sym spechelil mnogo poveche 30 st. ne otivat v toto-haznata, a v moita si kasichka.Blagodaren sym na Borqna na maika i, koqto mi kaza, che tototo e prebroqvane na glupacite, i ot tova spechelih.Blagodarq ti Peti!
цитирай
4. анонимен - още
22.08.2009 11:19
1.числа постоянни 2.кой декади излизод 3.кои числа с кои играят 4.и малко шанс
цитирай
5. анонимен - студени числа
06.10.2009 10:26
29,36,43,44,45,46
цитирай
6. анонимен - toto 2
14.12.2009 20:22
koi 4isla izlizat nai 4esto
цитирай
7. pitagorid - #6
15.12.2009 10:57
"Кои числа излизат най-често?"
Това изобщо не ме интересува. Който се интересува от статистика, може да провери за това в сайтовете на тотото. За мен воденето на статистика е безцелно и ненужно занимание. Това за което говоря няма отношение към този въпрос. Моля не ми задавайте такива въпроси, които не са свързани с моята тема!
цитирай
8. анонимен - факт..
16.02.2010 13:05
много интересна теория..Интересна ми е и затова че от месец -два се мъча да откиря "тайната" за печелившата комбинация..така наречената от теб "крива" наистина съществува.доказано дори и от мен самия...доста числа ми минаха пред очите за това време, и си мисля дори, че оповавайки се на тероията на хаоса,взимайки предвид манипулацията от "тото шефовете", "кривата", отчасти статистиката на числата и статистиката на всеки тираж колко пъти е зачеркнато дадено число, и малко късмет и много главоболие и неспирна работа, шансовете да откриеш най- вероятните числа за дадения тираж се увеличават драстично..това разбира се не е крайното " НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!! МИЛИОНЕР СЪМ !!!!..не напротив, тук вече идва и комбинаториката и според мен и моята теза, ще излязат не повече от 25-30 комбинации с наи вероятните числа, а що се отнася за процентовото изражение на тази теория за печалба от 6-ица според мен е не повече от 1 % пак е повече от 1 на приблизително 14 млн.. ...Това е моето мнение (мнение на 21 годишен прекъснал обучение студент, който докъто си търси работа, от време на време си мисли за ДЖАКПОТА...) :))
цитирай
9. анонимен - #8
16.02.2010 13:47
забравих да спомена някои неща, като например груповата принадлежност на част от числата..Всеки ще се попита защо в едно теглене например, има най малко две двойки групови числа, или 3 числа в една група, и почти никога само 1 двойка числа, а другите да са все от различни групи: за да не ви оплитам ето пример за две дойки : 24, 28 (група на 20) и 41, 47 (група на 40),или - 1,4,7 (група на 1-ца), едва 6-7% от последните тиражи през миналите 3 години имаме числа от рода на : 3,7,17,24,35,49 ( само една двойка от дадена група)
цитирай
10. dogeiv - Няма топли няма студени и хладки и ...
01.01.2012 21:59
Няма топли няма студени и хладки и горещи и тн и т.н има образно казано: "преброяване на дивите зайци" Това е система, която се използва от държавата и работи срещу всеки един от нас. Манипулират ни, това е истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitagorid
Категория: Други
Прочетен: 3331952
Постинги: 158
Коментари: 1059
Гласове: 3831
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031